Gezondheid

3 redenen om een gehoortest te doen!

Er zijn een hoop verschillende klachten die iemand kan hebben waardoor het gehoor minder wordt. Een verminderd gehoor kan daarnaast heel vervelend zijn en in deze tekst gaan we kijken bij drie verschillende redenen waarom iemand een gehoortest zou willen doen om te kunnen kijken of de problemen aan het gehoor opgelost kunnen worden.

Wat is gehoorschade?

Allereerst is het dan handig om even te kijken wat gehoorschade precies is. Bij gehoorschade spreken we van schade aan een onderdeel van ons oor waardoor het gehoor minder wordt. Dit kan dus op een hele hoop verschillende manieren zich voordoen, maar een vervelend onderdeel hiervan is dat iemand veel minder tot niets hoort. Dit kan iemand ontzettend remmen in zijn dagelijkse bezigheden bijvoorbeeld wanneer hij aan het werk is. Daarmee komen we dus ook direct bij de eerste reden om een gehoor test te doen. Een gehoor test kan namelijk vertellen waar de schade zich precies bevindt. Vervolgens kan de audicien hiermee kijken of het mogelijk is om het gehoor te herstellen bijvoorbeeld door een gehoorapparaat.

hoortest

Een gehoortest is vrij gemakkelijk

Een test om het gehoor te testen is geen ingewikkelde moeilijke test. In tegendeel. De audicien Amsterdam plaatst een koptelefoon op het hoofd van de persoon die een test doet en gaat vervolgens geluiden afspelen. De testpersoon moet dan aangeven aan welke kant hij de geluiden hoort. Daarnaast zijn er nog andere manieren om er achter te komen waar de schade in het gehoor is en of deze nog te verbeteren is met een gehoorapparaat. De audicien kan je hier dus heel makkelijk wegwijs in maken.

hoortest laten doen

Een gehoortest is vaak gratis

Een laatste reden is dat een gehoortest vaak gratis is. De test kan zowel bij een audicien als online gedaan worden om te testen wat de problemen zijn en wat hier precies mee gedaan kan worden. De audicien kan vervolgens een advies geven en gezamenlijk kijken naar een oplossing in de vorm van een gehoorapparaat. Het is natuurlijk hartstikke zonde om met gehoorschade de rest van het leven te blijven lopen en er niks aan te oden wanneer het simpelweg mogelijk is om een gratis test te laten uitvoeren en te laten kijken of er een oplossing is. Wellicht is deze oplossing makkelijk uit te voeren en heeft degene met gehoorschade weer vervolgens gewoon het gehoor zoals dat voorheen ook het geval was.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *