2 december 2021

Begeleiding bij het scheiden

2 min read

Bij een scheiding komen heel veel zaken kijken, er moet veel worden geregeld en dan hebben we het nog niet over de emoties die erbij komen kijken. Hoe erg een scheiding ook is, je moet wel helder blijven denken om de goede beslissingen te kunnen nemen. Mediator Deventer kan je perfect begeleiden bij een scheiding, door de hulp in te schakelen die je nodig hebt worden tal van zaken eenvoudiger. Ook breng je een bepaalde structuur aan waardoor het proces minder ingewikkeld wordt, overzicht en rust is in deze periode behoefte aan om het proces goed te doorlopen.

Breng balans aan tijdens de scheiding

Wanneer er ook kinderen in het spel zijn, is het belangrijk om balans en rust in te brengen. De mediator Deventer is neutraal, en zal op een onafhankelijke manier naar de situatie kijken en natuurlijk ook de kinderen erin meenemen bij bepaalde beslissingen. Als ouders wil je alleen maar het beste voor je kinderen, gelukkig beschikken de mediators over scheidingen waar kinderen aanwezig zijn. Kinderen horen ook bij de begeleiding, omdat zij vaak ook vragen hebben over de aankomende nieuwe situatie waarin de ouders uit elkaar zijn.

Altijd volgens de wet handelen

Bij het scheiden tussen twee mensen heb je ook met de wettelijke kwesties te maken, mediator Deventer zal deze nooit uit het oog verliezen en de wet altijd hanteren. Natuurlijk wordt de scheiding wel geregeld zodat beiden er een goed gevoel over hebben en op een manier die bij jullie past, concrete oplossingen en heldere kwesties zijn belangrijk in deze periode. Heb je hulp nodig bij de rechter over juridische zaken, dan kan de mediator daar ook in begeleiden. Pas als alles is besproken en je bent het als gescheiden ouders overal over eens wordt het plan ondertekend door beide partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *