Gezindheid

Begin met afvallen, drink minder alcohol

Overgewicht kan erg vervelend zijn. Je kiest er niet voor en het kan je soms tegenwerken in je emoties en het dagelijkse leven. Het is belangrijk dat jij je goed voelt in je lichaam, ongeacht je gewicht. Afvallen is dus zeker geen must! Zolang je jezelf maar comfortabel voelt in je lichaam en geest. Als je wel wilt gaan afvallen dan is het een goede optie om te beginnen met het verminderen van je alcoholconsumptie. De zin ‘’don’t drink your calories’’ gaat zeker op als het gaat om alcohol. Vooral bij overmatig alcoholgebruik, ook wel binge drinken genoemd, lopen de calorieën snel op. Voorkom alcoholmisbruik en drink met mate.

Alcohol bron van calorieën

Hoeveel minder alcohol moet je drinken om daadwerkelijk af te vallen? Om een makkelijk antwoord te geven: ieder glas minder helpt. Als je graag wilt afvallen is het handig om je calorieën consumptie bij te houden. Hier zijn verschillende handige apps voor. Het bijhouden van je calorieën kost wat tijd maar zodra je eraan bent gewend geraakt gaat het bijna vanzelf. Om je alvast vooruit te helpen: een glas rode wijn bevat gemiddeld 123 calorieën,  champagne 57 calorieën, whisky 85 calorieën, pils 110 calorieën. De meeste calorieën krijg je binnen bij het drinken van cocktails. Dit komt omdat deze vaak zijn aangemaakt met zoete mixdranken en suikers. Na cocktails is gewoon bier de grote boosdoener als het gaat om calorieën. Een standaard biertje geeft al 110 calorieën per glas. Voor de minste calorieën drink je champagne en prosecco. 

Helemaal geen alcohol dieet 

Als goede voornemen doen veel mensen aan dry january. Hierbij drinken ze een hele maand niet. In deze maand zijn vaak al de resultaten te zien in afvallen door minder te drinken. Dus voor het snelste resultaat stop je helemaal met het drinken van alcohol. Om dit vol te houden helpt het om je gewicht, en hoe je je voelt, bij te houden in een overzicht. Zo merk je dat er al snel resultaat te zien is. Dit werkt natuurlijk motiverend.