Geen categorie

De beste net-verhuisd tips

Verhuizen, het is een hele aangelegenheid: je verplaatst niet alleen jezelf en je spullen, maar je tilt je hele leven over naar een andere plek. Dat is een hoop gewicht op je schouders, wat je constant voelt in de periode dat je aan het verhuizen bent, ook wanneer je met andere dingen bezig bent. Daarnaast zijn er een hoop praktische zaken die geregeld moeten worden – om over het inrichten van een heel huis nog maar niet te spreken. Bij het klussen gaat altijd wel iets mis, evenals met het in elkaar zetten van de meubels: ergens een centimeter verkeerd opgemeten, een verkeerde spijker en je kunt weer helemaal opnieuw beginnen. Kortom, verhuizen is een grote klus, en de meesten net-verhuisden kunnen dus wel wat tips gebruiken. Lees ze hier!

Pak je rust

Onze eerste en meest belangrijke tip: zorg goed voor jezelf. Zoals we hierboven al beschreven, verhuizen is zoveel groter dan alleen je spullen over en weer brengen. Het is altijd het begin vaneen nieuwe fase van het leven, wat ontzettend veel energie vergt om te realiseren én om aan te wennen. Hoe je huis er ook uit komt te zien en hoe goed of slecht het ook gaat om alles eromheen snel op orde te krijgen, je gaat je nooit comfortabel voelen in je nieuwe stekje als je er te gestrest ingaat. Probeer dus tijd voor jezelf te nemen en af en toe wat afstand te nemen van het proces. Zo kun je blijven genieten van de kleine dingetjes, worden de obstakels niet te groot gemaakt in je hoofd, en ben je binnen no time goed gesettled. 

Bespaar waar het kan

Naast een enorm stressvolle, is verhuizen ook nog eens een erg prijzige aangelegenheid. Onze tweede tip is dus om goed na te denken waar je wel en niet op wil besparen. Een wasmachine? Beter van niet. Een belangrijk meubel zoals een bed of bank? Ook niet, want als je rug straks in de knoop ligt is de doktersrekening een stuk hoger. Bespaar slim door zuinig te zijn met bijvoorbeeld je licht en energie. Bij bes led – led verlichting kun je de mooiste led verlichting aanschaffen voor een mooie prijs, én weet je dat je jarenlang energie bespaart in tegenstelling tot bij andere manieren van verlichting. Ditzelfde geldt voor de soort verwarming die je kiest. Door juist in het begin stadium goed te kijken wat je opties zijn, kun je over de jaren een hoop geld besparen.