Geen categorie

De beste voeding voor je kat

Samen met honden zijn katten de populairste huisdieren in Nederland, zelfs ter wereld. Grappig genoeg zijn deze twee huisdieren qua persoonlijkheden heel erg verschillend. Er wordt dan ook vaak wel gesproken van hondenmensen en kattenmensen. Vaak is er een sterke voorkeur voor de een ten opzichte van de ander. Maar waar je voorkeur ook naar uitgaat, je wilt natuurlijk de beste zorg voor je huisdier. Zowel bij honden als katten is het geven van goede voeding ontzettend belangrijk. In dit artikel focussen we specifiek op katten. Wat is de beste voeding voor je kat en waarom is goede voeding zo belangrijk.

Gezonde voeding, gezonde kat

Net als voor mensen is het voor je kat belangrijk gezond en fit te blijven. Gezondheid bestaat natuurlijk primair uit twee aspecten. Genoeg bewegen en gezonde voeding. Waaruit de beste gebalanceerde voeding voor je kat precies bestaat hang van verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd van je kat, het ras, de hoeveelheid beweging die de kat krijgt en erfelijke aanleg. Als je kat verder geen gezondheidsklachten heeft of op hoge leeftijd is dan kun je het beste kiezen voor kattenvoer uit de categorie, ‘standaard voeding’. Goede merken zijn Purina Proplan en IAMS.

Als je meerdere katten hebt is het belangrijk te weten dat elke kat verschillende voedingsbehoeften heeft. Je kunt aan deze verschillende voedingsbehoeften wel voldoen met één hoogwaardig kattenvoer. Toch is het belangrijk om voor specifieke voeding te kiezen wanneer je kat ouder is of last heeft van specifieke gezondheidsproblemen. Heeft je kat bijvoorbeeld problemen met de gewrichten, huid, maag-darmen, nieren, blaas of heeft de kat overgewicht? Dan kun je het beste kiezen voor de dieetvoerlijn Royal Canin Veterinary diet. Dit is een speciale voedingslijn van het merk Royal Canin die kwalitatief de beste ingrediënten heeft.

Snacks en lekkernijen

Net als bij mensen is het voor je kat ook fijn als er af en toe snacks en speciale traktaties zijn. Af en toe wat lekkers op zijn tijd is helemaal geen probleem. Maar let wel op dat het niet te vaak wordt en dat de kat geen overgewicht krijgt. Er zijn van via bijvoorbeeld MedPets ontzettend veel lekkere snacks te bestellen voor je kat die ook gewoon goed voedingswaarden hebben. Net als bij mensen wil je voor je kat een gebalanceerde voeding hebben die zowel lekker als gezond is. Op deze manier zal je kat een lang en gelukkig leven leiden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *