2 december 2021

Dealen met overgewicht, 3 tips

2 min read

Overgewicht, ook vaak gehoord als obesitas, is een vaak gehoorde aandoening of lichamelijke kwaal in Nederland. Meer dan de helft van de Nederlanders hebben hier last van. Veel mensen hebben het zelf ook niet echt door, totdat het echt opvallend wordt. Op dat moment is het vaak al een ernstig probleem. Behalve dat mensen ontevreden kunnen raken over hun zelfbeeld en/of onzeker worden, zijn er ook tal van andere, gevaarlijkere consequenties. Het is namelijk zo dat mensen met overgewicht gevoeliger zijn voor hart- en vaatziektes. Door alleen al de auto te laten staan en de fiets te pakken ben je een heel eind op weg. Lukt dat niet zo makkelijk? Overweeg een elektrische bike met middenmotor.

Hoe hier mee om te gaan?

Dit is een vraag waar veel mensen tegenaan lopen. Extreem diëten of elke dag sporten is voor veel mensen te lastig of niet mogelijk. Gelukkig zijn deze dingen niet de enige oplossing. Een paar kleine tips kunnen je al op weg helpen. Denk hierbij aan factoren als stress, tijdgebrek (en kiezen voor de makkelijke hap) of gebrek aan kennis in de keuken. Het kan overigens ook zo zijn dat je van nature gevoelig bent hiervoor. Dan is dit erfelijk. Ook dan kun je het bestrijden, maar kan het hierdoor moeilijker zijn. Voor de juiste e bike, kun je eerst reviews Amslod Fietsen raadplegen.

En dan?

Kijk daarna naar je voeding, door een paar kleine veranderingen aan te brengen , kun je al een heel groot verschil maken. Het is bijvoorbeeld raadzaam om laat op de avond niet meer te eten. Verder is het slim om vaker kleine porties te eten dan in een paar ker grote porties naar binnen te werken. Dit maakt het voor je metabolisme makkelijker om dit te verwerken. Veel bewegen is ook belangrijk. Hiermee wordt niet gedoeld op naar de sportscool gaan, maar bijvoorbeeld door vaker de fiets te pakken of elke avond een stukje te lopen kun je al veel gewicht verliezen. Dit is ook beter voor je conditie, wat het weer makkelijker maakt om meer te bewegen. Als je toch besluit te kiezen voor een ebike, kijk dan voor de volledig naar deze review van Amslod.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *