19 januari 2022

Een online psychologisch consult biedt voor veel mensen de uitkomst

2 min read

Het leven kan een prachtig iets zijn, maar van tijd tot tijd ook heel erg zwaar. De één heeft hier meer last van de ander. Net als de behoefte om met iemand hierover te praten. Sommige mensen zweren bij het communiceren met familie, vrienden of andere dierbaren, terwijl anderen juist liever niet over hun problemen praten. In welke categorie jij ook valt, indien je zit met iets is het aan te raden om hierover te praten. Doe je dit niet, dan krop je het allemaal op en zal dit je gemoedstoestand niet ten goede doen.

Bang om naar een psycholoog te gaan

Dat praten over je problemen goed is, is voor veel mensen niks nieuws. Echter zijn veel mensen bang om hierover te praten. Ze hebben al gauw het idee dat ze familie, vrienden en dierbaren tot last zijn met hun problemen. Een andere optie zou een psycholoog zijn, maar hier durven mensen vaak ook niet heen te gaan. Ze zijn bang dat mensen erachter komen dat ze bij een psycholoog zitten en schamen zich hier dan voor. Terwijl dit natuurlijk absoluut niet nodig is. Iedereen zit wel eens ergens mee en het is niks om je voor te hoeven schamen. Maar, je kunt niemand dwingen. Als iemand er zo instaat kan je diegene niet gaan dwingen om er anders over te gaan denken. Wat wel een uitkomst kan bieden is een online psychologisch consult.

Wat is een online psychologisch consult?

Bij een online psychologisch consult ga je ook in gesprek met een psycholoog, maar dan net even anders. Het gebeurt allemaal online; je kunt dus vanuit het comfort van je eigen huis een consult aanvragen/volgen. Als je naar de website van E-Consulenza gaat zal je zien dat het heel gemakkelijk is. Het begint allemaal met een registratie, welke volledig anoniem gedaan kan worden. Vervolgens kan je jouw probleem uitleggen en een aantal vragen beantwoorden voor een intakeformulier. Een professionele psycholoog gaat dit vervolgens bestuderen en jou binnen enkele dagen advies geven omtrent de situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *