2 december 2021

Fysio Utrecht; maatwerk dat gegeven wordt door specialisten

3 min read
Pijnklachten

Fysiotherapie wordt gegeven aan mensen die klachten hebben aan hun spieren, gewrichten, banden of zenuwen, dus aan je steun- en bewegingsapparaat. Door je te laten behandelen door een fysiotherapeut kan pijn snel worden verminderd waardoor je lichaam beter functioneert. De behandelingen van een fysiotherapeut bestaan uit oefeningen en soms worden er ook ondersteunende middelen aangebracht zoals tape. Bij Fysio Utrecht werken fysiotherapeuten met een eigen specialisatie. Voor een schouderblessure kom je bij een fysiotherapeut met specialisatie voor schouders. Bij een knieblessuren word je geholpen door een fysiotherapeut die is gespecialiseerd in knie problemen. De fysiotherapeuten van Fysio Utrecht gaan resultaat gericht te werk zodat je snel van je klachten af bent. Met oefeningen en de juiste adviezen zorgen de therapeuten ervoor dat je de pijn zo snel mogelijk kwijtraakt en weer zo goed mogelijk kunt bewegen.

Fysiotherapeuten hebben een ondersteunende rol in het genezingsproces

Fysiotherapeuten van Fysio Utrecht helpen mensen met klachten aan het steun- en bewegingsapparaat door het geven van oefeningen, manuele technieken (een vorm van massage) en soms met fysische therapie (toedienen van warmte, koude, elektrische of ultrasone prikkels). Voor de behandeling start wordt er eerst een grondig onderzoek uitgevoerd waarbij de pijnklachten worden gelokaliseerd. Dan wordt een behandelplan opgesteld in overleg met de ‘patiënt’. Het doel van een fysiotherapie behandeling is het verminderen van de pijn en het verbeteren van het functioneren van het bewegingsapparaat. De fysiotherapeut heeft in het genezingsproces een ondersteunende rol, de patiënt is verantwoordelijk voor zijn eigen herstel. Maar door het volgen van de adviezen en het doen van de opgegeven oefeningen zal herstel spoedig intreden.

Waarvoor kun je terecht bij fysio Utrecht?

Je kunt bij de fysiotherapeuten van Fysio Utrecht terecht voor informatie, advies en behandelingen bij pijn aan je armen, benen, schouders of rug ofwel je bewegingsapparaat. Daarnaast kun je fysiotherapie krijgen wanneer je begeleiding nodig hebt bij beweegzorg voor een (chronische) aandoening. Ook voor revalidatie na een operatie of ongeval kun je bij Fysio Utrecht terecht. Door behandelingen van een fysiotherapeut herstel je sneller en leer je beter bewegen. Bij Fysio Utrecht gaan fysiotherapie, krachttraining, conditietraining en voedingsadvies hand in hand. Je vindt hier geen sportschool, maar je kunt wel gebruik maken van een personal trainer. Krijg je fysiotherapie voor een blessure dan kun je met een personal trainer ook aan je conditie werken.

Elk lichaam verdient de beste fysiotherapie behandeling

We willen op ons lichaam kunnen vertrouwen en vinden het maken van bewegingen vanzelfsprekend. Staan, lopen, zitten, bukken, alles gaat ongemerkt. Tot zich een probleem voordoet en het ineens niet meer makkelijk gaat. In eerste instantie zul je een andere houding of rust proberen, maar als dat niet helpt kun je bij Fysio Utrecht terecht voor advies. Je kunt een intakegesprek aanvragen waarbij wordt nagegaan waar de klachten vandaan komen. Er kan een plan van aanpak worden gemaakt zodat je weet wat er gedaan gaat worden. Je hoeft hiervoor geen verwijzing van een (huis)arts te hebben. Wanneer niet duidelijk wordt wat de oorzaak is, dan zul je eerst naar een huisarts worden doorverwezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *