2 december 2021

Fysiotherapie Utrecht centrum

3 min read

Hoge onverwachte kosten en lange wachttijden voordat er een behandeling gestart kan worden? Niet bij fysiotherapie Utrecht centrum. Je kunt hier meestal snel terecht voor een afspraak. Daarnaast is fysiotherapie Utrecht centrum aangesloten bij bijna alle zorgverzekeraars, waardoor de behandeling voor jou vrijwel altijd kosteloos is.

Behandeling door een specialist 

De therapeuten van fysiotherapie Utrecht zijn niet alleen fysiotherapeut. Zij zijn ook gespecialiseerd en richten zich veel op sport en bewegen. Naast dat de behandeling gericht is op herstellen en op het behandelen van jouw klachten, is het traject er ook op gericht dat jij in beweging blijft. Bewegen is gezond en hoewel het soms vervelend is om te sporten met klachten, is het wel belangrijk om dit toch te blijven doen. De therapeuten zijn er dan ook voor je om samen met jou te kijken naar een passende balans tussen het behandelen van de klachten en het in beweging blijven.

Blijvend resultaat 

Het doel van fysiotherapie Utrecht centrum is niet alleen om te zorgen dat je van je klachten af komt en beter wordt, maar ook om te zorgen dat je beter blijft. Hiervoor is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de huidige klachten. De therapeuten kijken met je mee naar de oorzaak van jouw klachten. Het is belangrijk dat niet alleen de pijn wordt verminderd, maar dat de klachten ook bij de bron worden aangepakt. Bij fysiotherapie Utrecht centrum, praat een therapeut niet alleen maar met vaktaal. Hij of zij zal jou een duidelijke uitleg geven van het probleem. Daarnaast zal de therapeut voor jou op een overzichtelijke manier de behandeling inzichtelijk maken. Je gaat dus echt samen met je therapeut aan de slag om de pijn bij de kern aan te pakken, zodat jij hopelijk snel van je klachten af bent.

Welke klachten behandelt fysiotherapie Utrecht centrum?

Verschillende klachten kunnen behandeld worden met fysiotherapie. Hierbij kun je denken aan de volgende klachten:

  • Schouderpijn: vaak bij mensen die een fysiek intensief beroep uitoefenen en/of bij mensen die kracht- en werpsporten beoefenen.
  • Kniepijn: als gevolg van een blessure of vanwege een chronische aandoening.
  • Nek- en rugpijn: kan langdurig zijn of acuut ontstaan en het kan verschillende oorzaken hebben.
  • Sportblessures: komen voor in verschillende spieren en delen van het lichaam.

Daarnaast kan fysiotherapie ondersteunen bij een revalidatieproces na een operatie. Het kan zijn dat je op een nieuwe manier moet om leren gaan met bepaalde spieren of dat bepaalde delen van het lichaam weer langzaam moeten herstellen. Ook hierbij kan fysiotherapie hulp bieden.

Advies 

Weet je niet of fysiotherapie Utrecht centrum kan helpen en ondersteunen bij het verminderen van jouw klachten? Het is altijd mogelijk om een intakegesprek te plannen. De fysiotherapeut kijkt samen met jou naar de klachten en de oorzaak van jouw klachten. Vervolgens zal de therapeut een behandeltraject opstellen wat past bij jou en jouw klachten. De fysiotherapeut zal je tijdens het behandeltraject ook steeds blijven volgen en monitoren. Mocht een behandeling toch niet helemaal passen of aansluiten, dan kunnen er bij fysiek healthclub tussentijds altijd dingen gewijzigd worden in de behandeling.