Geen categorie

Kledingtips voor grote maten

Er wordt wel eens gedacht dat vrouwen met een maatje meer zich niet modieus kunnen kleden, omdat fashion alleen voor de slankere dames bedoelt is. Dit is natuurlijk klinkklare onzin, dat weten we anno 2020 inmiddels wel. Er is een heuze opmars gaande om vrouwen in alle vormen en maten te omarmen en juist de diversiteit te vieren als iets wondermoois. Laten we een ding duidelijk maken: grote maten kleding kan ontzettend modieus zijn. Echter is het wel handig om te weten waar je precies moet kijken voor kleding die gemaakt is om jouw prachtige rondingen te omarmen. In dit artikel deel ik een aantal modetips voor dames met een maatje meer.

Laat je van je beste kant zien

Je bent wie je bent en je hebt wat je hebt. Als je naar jezelf in de spiegel kijkt, waar ben je dan echt trots op? Misschien is het wel je prachtige curvy zandloper figuur. Misschien ben je wel onwijs trots op je volle boezem of brede heupen. Er is niets mis mee om dat te laten zien! Kies kleding die de delen van je lichaam waar je wat onzekerder over bent iets camoufleert, en tegelijkertijd de features naar voren haalt waar jij trots op bent. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie V-hals met kleurrijke bloemenprint, om je boezem te accentueren en deze combineren met een zwarte skinny jeans als je wat onzekerder bent over je bovenbenen. Laat je vooral niet bang maken door wat de harde mode industrie claimt, en draag dat waar jij je mooi en fijn in voelt!

De perfecte BH

Voor dames met een maatje meer kan het soms lastig zijn om goed zittend ondergoed te vinden. Je wilt natuurlijk dat het niet afknelt en echt als gegoten zit, zodat je zonder zorgen strakke kleding kunt dragen. Als je een grote boezem hebt ben je helaas ietwat beperkt in het kiezen van lingerie. Die mooie kanten vormloze bralettes zijn bijvoorbeeld niet ideaal als je cupmaat E hebt, omdat ze totaal geen ondersteuning bieden. Een grote maten bh kan ontzettend veel goeds doen voor je outfit en ook voor hoe je je voelt. Er is niets onaangenamer dan een knellende, net iets te kleine bh. Een bh hoort als gegoten te zitten. Investeren in een paar grote maten bh's is dus absoluut een aanraden!

Je mag gezien worden!

Uiteindelijk maakt het natuurlijk helemaal niet uit wat je draagt, zolang jij je er maar prettig bij voelt. Deze tips zijn dan ook enkel richtlijnen voor vrouwen die graag zich graag met wat meer lef willen kleden en klaar zijn met het verschuilen van hun figuur. Want je lichaam mag absoluut gezien worden! Zoals Mika zingt: 'Big girl, you are BEAUTIFUL!'