19 januari 2022

Met deze tips vind je een goede diëtist in Amsterdam

2 min read
dietist Amsterdam

Het aanbod aan medische specialisten is enorm in ons land en met name rondom de hoofdstad komen we niks tekort. Dat kan het echter ook moeilijk maken om te kiezen. Want hoe vind je nu een goede diëtist in Amsterdam? Er zijn een aantal tips en dingen waar je op moet letten als jij een diëtist in wil schakelen.

dietist Amsterdam

Vraag het je huisarts

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden want nog altijd zijn er mensen die het niet doen: ga gewoon naar je huisarts. Een adviesgesprek bij de huisarts zit in je basispakket dus je hoeft er vrijwel nooit voor te betalen. Dat betekent dat je dus ook aan hem of haar advies kunt vragen bij je voedingspatroon. Je wordt dan ongetwijfeld alsnog doorverwezen naar een diëtist maar dus wel eentje die volgens jouw huisarts goed is en waar hij of zij al goede ervaringen mee heeft. Dat geeft wellicht enige gemoedsrust omdat je zelf moeilijker kan beoordelen welke diëtist echt goed is als je nog nooit bij zo’n specialist bent geweest.

Kijk naar ervaringen van anderen

Je kunt natuurlijk altijd online onderzoek doen naar de ervaringen van anderen. Let daarbij wel op dat een slechte review niet betekent dat een diëtist slecht is. Ook is het goed om rekening te houden met het feit dat niet iedereen met dezelfde klachten bij de diëtist aanklopt. De ervaringen van iemand die langskomt voor overgewicht zijn natuurlijk anders dan iemand die aanklopt bij een specialist in verband met hart- of vaatziekten. 

dietist Amsterdam

Geef het op tijd aan als er geen klik is

Een klik met je diëtist is heel belangrijk. Doorgaans praat je met haar of hem over meer dat je voeding alleen. Voeding en eten heeft vaak te maken met emotie. Als je bijvoorbeeld kampt met overgewicht en dit heeft ook een psychologische grondslag dan is het fijn als je een specialist tegenover je hebt die daar begrip voor heeft en waar je een klik mee hebt.