Gezondheid

Mijn mond gezond houden, hoe doe ik dat?

In dit artikel gaan we het hebben over de meest prangende vraag: hoe kan je je mond gezond houden? We gaan in op welke manieren je je mond gezond kan houden en waaraan je een slechte conditie van je mond kan herkennen. Als het om gezondheid gaat, is niet alleen je lichaam belangrijk, maar ook je gebit. Dit komt omdat de gezondheid van je mond kan doorwerken op meerdere gebieden in je lichaam. Hierom is het heel belangrijk om je mond gezond te houden.

Amandelstenen verwijderen

Amandelstenen kunnen komen door verschillende oorzaken. De eerste oorzaak is dat je verkouden bent. Daarnaast is slechte mondverzorging een factor. Ook wit beslag op je tong is een symptoom van amandelstenen. Verder zijn het nemen van zuivelproducten als kaas en melk een boosdoener. Tot slot kan een droge mond duiden op amandelstenen. Je kan amandelstenen verwijderen door je levensstijl te verbeteren en door een amandelstenen verwijderset aan te schaffen. Ook zou een laserbehandeling uitsluitsel kunnen bieden.

Stinkende adem

Een stinkende adem ofwel halitose wordt veroorzaakt door slechte mondverzorging. Daarom is het belangrijk om je mondhygiëne te verbeteren. Ook kunnen infecties in het ademhalings- of spijsverteringsstelsel de boosdoener zijn. Verder kan een streng dieet de oorzaak zijn van een stinkende adem. Je lost dit op door dagelijks de bacteriën uit je mond te halen. Dit doe je door te poetsen, te flossen en je mond te spoelen. Tevens kan stinkende adem komen door een tandvleesontsteking.

Goede levensstijl

De juiste voedingsstoffen spelen een rol bij de gezondheid van je mond. Daarom is het belangrijk om goed eten te eten. Sommige etenswaren zorgen voor een verhoogd risico op tandvleesontstekingen. Echter, verschillende voedingsmiddelen hebben juist een ontstekingsremmend effect. De juiste etenswaren zijn daarom gezonde vetten en groenten. Ook genoeg bewegen is belangrijk voor de gezondheid van je tandvlees. Dit komt omdat bewegen ontstekingsremmend werkt. Hierdoor neemt het aantal ontstekingen af, waaronder in je mond.

Goed drinken

Naast goed eten is het ook belangrijk om goed te drinken, want bij een droge mond raakt je mond snel geïrriteerd. Hierdoor zie je sneller tandplak in je mond. Echter, drink niet te veel gedurende de dag, maar drink een paar keer goed. Dit betekent dat je ongeveer zeven drinkmomenten doet per dag. Dit geeft je mond namelijk de kans om zich te herstellen. Drink tot slot niet te veel zure dranken en poets meteen na het nuttigen van zuur drinken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *