19 januari 2022

Mijn perfectionisme, een struikelblok op mijn huidige job

2 min read
supervisie

Ik wist het al wat langer, ik lijd aan een vorm van perfectionisme. Ik vind het belangrijk dat mijn opdracht goed is uitgevoerd, anders wil ik er gewoonweg niet aan starten. Tot vandaag was dit eigenlijk niet echt een probleem, of kon ik er goed mee om. Maar nu ik sinds kort een nieuwe job heb, merk ik dat het een struikelblok vormt. Ik ben zeer gestresseerd, ik heb spierpijn en mijn resultaten op mijn werk lijden er ook echt onder. Daarom besloot ik om in supervisie te gaan.

supervisie

Hoe beviel me dit?

In het begin stond ik hier niet helemaal achter, het is ook maar wat vreemd om dit te bespreken met iemand die je totaal niet kent. Anderzijds had ik het gevoel dat dit mijn laatste kans zou zijn als ik mijn job wilde behouden. Daarom besloot ik maar te gaan voor een gesprek. Het was niet echt goedkoop vond ik, maar anderzijds vond ik het wel belangrijk om te proberen, aangezien ik mijn job echt niet kwijt wilde. Ik besloot dus een soort van intakegesprek in te boeken. Op het moment van de afspraak was ik wel heel zenuwachtig, want ik kende deze persoon helemaal niet. Zou die meevallen? Zou dit geen tijdverspilling en geldverspilling zijn? Zou ik wel iets kunnen zeggen bij een vreemde?

supervisie

Uiteindelijk viel dit allemaal veel beter mee dan ik zelf gedacht had. Ik had een zeer fijn gevoel bij deze persoon en had het gevoel dat ze me echt probeerde te begrijpen. Ik was zo tevreden, dat ik meteen meerdere gesprekken heb ingepland. Alles bij elkaar vind ik het zeker geen schande meer om in supervisie te gaan, integendeel, het heeft me zeer hard geholpen in mijn verdere loopbaan. Ik wil dit dan ook graag aanraden aan anderen.