scootmobiel
Gezondheid

Minder mobiel? Deze hulpmiddelen helpen je!

Leeftijd kan een tol eisen van het lichaam. Als senior loop je niet zo makkelijk de marathon meer. Of is het helemaal niet meer makkelijk om te lopen. Wanneer je minder mobiel bent, kan dit veel beperkingen opleggen. Ging je vroeger bijvoorbeeld overal zelfstandig naar toe en lukt dit nu niet meer? Dan is dat erg zonde! Het zorgt ervoor dat je minder makkelijk op plekken komt. Met als mogelijk gevolg: vereenzaming. Gelukkig zijn er voldoende hulpmiddelen die ervoor zorgen dat ouderen (of mensen met een lichamelijke beperking) alsnog mobiel blijven. In deze blog behandelen we enkele van deze hulpmiddelen. 

Scootmobiel

Een scootmobiel zorgt voor mobiliteit! Met een scootmobiel kom je snel en veilig van A naar B, zonder afhankelijk te zijn van een ander. Op de stoep mag je met een scootmobiel maximaal 6 kilometer per uur rijden. Op het (brom)fietspad binnen de bebouwde kom mag je maximaal 30 kilometer per uur rijden met een scootmobiel. Ben je woonachtig in een drukke stad als Amsterdam? Met een scootmobiel Amsterdam doorkruis je eenvoudig het verkeer! 

Hoog laag bed

Wat heeft een bed met mobiliteit te maken? Sommige mensen kunnen niet zelfstandig meer in en uit bed stappen. Wanneer dit het geval is, zijn zij hulpbehoevend. Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen. Namelijk met een hoog laag bed

Elektrische rolstoel

Wist je dat er tegenwoordig ook elektrische rolstoelen bestaan? Ideaal voor mensen die minder mobiel zijn en die niet meer zo zeker van zichzelf zijn (en dus niet durven te lopen). Met een elektrische rolstoel heb je je mobiliteit terug! We hopen dat we met deze tips je helpen aan meer mobiliteit. Mocht je zelf nog tips hebben, horen we het graag. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *