2 december 2021

Omega 3 visolie en de gezondheidsvoordelen

2 min read

Het wordt door veel mensen wel als een wondermiddel gezien, Omega 3 visolie. Die waardering gaat wellicht wat ver, feit is dat er voldoende voordelen zitten aan het gebruik van Omega 3 visolie. Zeker de aanwezigheid EPA en DHA maken het een zeer gezond product. Deze vetzuren doen je gezondheid goed en zijn tegenwoordig dan ook onmisbaar in een gezond dieet. 

Idealiter neem je één of twee porties vis per dag

De Omega 3 vetzuren als EPA en DHA zijn vindbaar in verschillende vissoorten als bijvoorbeeld haring, makreel, zalm, tong, sardines en ansjovis. Omega visolie kun je zien als de olie die afkomstig is uit visweefsel. Het is een gegeven dat de EPA en DHA die je in visolie vindt is gezonder dan vergelijkbare ingrediënten uit plantaardige bronnen. Voor wie twijfelt, de WHC, de wereldgezondheidsorganisatie, raad je aan om elke week een of twee porties vis per week te eten. In de praktijk echter, komt je er vaak niet aan toe. En dan kun je prima supplementen met Omega 3 visolie tot je nemen. Op die manier krijg je toch nog voldoende Omega 3 binnen. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt dit aan vanwege het feit dat de vetzuren die in Omega 3 zitten, gezondheidsvoordelen bieden.

Vervangen door andere vervormde vetzuren

Van de visolie bestaat dertig procent uit Omega 3. De overige 70 procent bestaat uit andere vetten. Visolie bestaat bovendien nog uit vitamine A en D. Dat we een beroep moeten doen op supplementen om voldoende Omega 3 tot ons te nemen, heeft te maken dat in veel van ons eten Omega 3 is vervangen door vervormde vetzuren. En deze vetzuren maken je juist eerder ziek.

Bestel een test en neem de juiste hoeveelheid visolie in

Je kunt online een Index test kopen, een test die wetenschappelijk onderbouwd is en onder meer je Omega 3 en 6 ratio meet, een analyse maakt van 26 andere vetzuren en ook test op de hoeveelheid AA en EPA, net als de aanwezige hoeveelheid verzadigde vetten in je lichaam. Op basis daarvan kun je via https://carebynature.nl/ online prima je Omega 3 visolie bestellen en de juiste hoeveelheden innemen. Het heeft in elk geval een positieve uitwerking op je hart, hersenen en ogen. Je lichaam maakt zelf overigens niet van deze vetzuren aan.

De bewezen en wetenschappelijke aangetoonde gezondheidsvoordelen alleen al zouden iedereen moeten overtuigen van het gebruik van Omega’s 3. Ook de concentratie neemt toe, je houdt langer de focus en ook voor de ontwikkeling van de hersenen van kinderen is het meer dan uitstekend. Bestel de Index test en ga ook aan de slag met de juiste hoeveelheden Omega 3. Daar ga je zeker de voordelen van ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *