Geen categorie

Overgewicht door een eetverslaving?

Ben je de afgelopen tijd alleen maar bezig met eten en kan je niet meer zonder? Weet je van jezelf dat je een eetverslaving hebt en hier een einde aan wil breien? Het is lastig want bij de meeste verslavingen neem je geheel afstand van datgene waar jij niet zonder kunt. Maar voedsel dat hebben we allemaal nodig.

Hoe motiveer ik mezelf om te stoppen?

Ben je zover in je proces dat jij jezelf erbij neer hebt gelegd om te stoppen met ongezond eten? Dan is je eerste stap al gezet. De motivatie is er al want jij wilt graag stoppen, maar de vraag is hoe? Bedenk voor jezelf waar jij echt verslaafd aan bent? Welk voedsel kan jij niet zonder? Is dat chips? Zorg er dan voor dat deze keuze ook niet meer te vinden is in je huis. Wil je stoppen met jezelf vol proppen, zorg er dan voor dat dit voedsel niet tot je beschikking is.

Mezelf eraan herinneren

Jezelf herinneren aan het feit dat jij wil afvallen en wil werken aan je lichaam kun je op verschillende manieren doen. Allereerst heeft jouw brein een herinnering nodig. Bedenk voor jezelf wat jou kan herinneren aan gezond eten en het willen werken aan je eigen lichaam. Is het dat moment dat jij je tandenpoets en dat jij tijdens het tandenpoetsen terugblikt op hoe het die dag gegaan is? Je kan voor jezelf verschillende prompt/triggers bedenken die jou helpen het doel te realiseren. Door een notitie op de koelkast te plakken met “today is a new day” word je eraan herinnert om te doen wat je wil doen.

Nieuwe start

Ben je al een tijdje bezig? Heb je weer zin in een beetje chips? Dat kan, maar doe het met mate! Probeer niet terug te vallen in je oude gewoonte. Wees jezelf ervan bewust dat je sterk genoeg moet zijn om deze stap te nemen. Tuurlijk mag je weer chips eten, maar doe het rustig aan!

Bron: https://www.cacnverslavingszorg.nl/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *