rollator aanbieding
Zorg

Rollators: dé oplossing voor mindervaliden

Merk je aan jezelf dat je op het gebied van mobiliteit zeker de kwiekste niet meer bent? En voel je jezelf eigenlijk niet meer op je gemak om zelfstandig te lopen, ook omdat het bewaren van evenwicht nog maar moeizaam gaat? In dat geval is het, hoe lastig ook, waarschijnlijk goed om na te denken een rollator in huis te halen. Dit kan een hele stap zijn, maar het zal zich zeker lonen. Financieel valt deze uitgave gelukkig mee, want rollators zijn relatief goedkoop. Misschien kun je zelfs een heuse rollator aanbieding benutten!

rollator aanbieding

Leidt een rollator tot meer levensvreugde? Jawel!

Het is begrijpelijk dat je er tegen op ziet om met een rollator te gaan lopen, maar vergis je niet: een rollator kan je wereld enorm vergroten. Wandelingen die je anders niet meer zou maken, zijn met een rollator immers opeens weer mogelijk. Dit is goed voor je fitheid en vitaliteit, want de bloedcirculatie wordt ermee verbeterd. Ook heb je meer sociale interactie en kun je gemakkelijker contact onderhouden met familie, vrienden en kennissen. Ja, het zal dus even wennen zijn om met een rollator te lopen, maar als blijkt dat je levenskwaliteit er zodanig door wordt vergroot, dan is het echt de moeite waard!

rollator aanbieding

Stel de handvaten goed af

Wanneer je je rollator thuis ontvangt, dan kun je bijna meteen ermee op pad. Wat wel eerst dient te gebeuren is het afstellen van de handvaten. Deze mogen niet te hoog zitten, want dan krijgen je armen, schouders en bovenrug het te zwaar te verduren. Zitten ze te laag, dan wordt juist de onderrug weer overbelast. De handvaten dienen zich te bevinden op de hoogte van je polsen op het moment dat je rechtop staat met de armen langs het lichaam.