2 december 2021

Steun bij overlijden

2 min read
Steun bij overlijden

Is er een dierbaar iemand overleden van iemand die je kent? En ben je op zoek naar manieren hoe je er voor die persoon kunt zijn? Zonder dat je diegene stoort bij bijvoorbeeld de uitvaartverzorging in Steenwijk. In dit blog bespreken we een aantal manieren hoe je jouw medeleven kunt uitdrukken in deze moeilijke tijd. 

Stuur een rouwkaart

Een klein gebaar die al heel veel indruk maakt is een rouwkaart. Stuur een rouwkaart of condoleancekaart naar de persoon die je kent en laat weten dat je aan ze denkt en dat je ze heel veel sterkte wenst bij het verwerken van het enorme verlies. Dit wordt altijd door iedereen gewaardeerd. 

Ga naar de condoleance

Wanneer er de mogelijkheid is om naar de condoleance in bijvoorbeeld een uitvaartcentrum in Heerenveen te gaan, is dit een mooie manier om je medeleven te tonen. Niet alleen aan diegene die je kent, maar ook aan de verdere familie en vrienden van de overledene. Tijdens de condoleance kun je ervoor kiezen om alleen een hand te geven, maar soms kiest de familie er ook voor dat je de bijeenkomst kunt bijwonen. Zo kun jij ook kiezen in welke mate jij medeleven wilt tonen. 

Naar de begrafenis

Soms komt het ook voor dat iedereen zijn medeleven mag tonen tijdens de begrafenis. Het zij op afstand van de naaste familie en vrienden. Maar zo kun je tijdens het belangrijkste moment van afscheid jouw dierbare laten zien dat je er bent. Dit gebaar geeft hen een heel goed gevoel.

Thuis op bezoek

Soms komt het ook voor dat een begrafenis of crematie besloten is en dat je hier niet naartoe kunt gaan. In dat geval kun je ook altijd na die tijd bij jouw dierbare op bezoek gaan om hem/haar de steun te geven die hij of zij nodig heeft. Belangrijk hierbij is om goed aan te voelen waar jouw dierbare behoefte aan heeft en jezelf niet op te dringen. Maar over het algemeen wordt alle steun gewaardeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *