2 december 2021

Verslavingskliniek: alle hulp die je nodig hebt

2 min read

Wanneer je verslaafd bent, kan je alle hulp gebruiken om van je verslaving af te komen. Een verslavingskliniek, ook wel afkickkliniek genoemd, kan de uitkomst bieden. Wanneer je van je verslaving af wilt komen, ga je tijdens een intakegesprek in gesprek met een behandelaar van de kliniek om te kijken wat voor soort hulp je nodig hebt. Het kan zijn dat je meer baat hebt bij klinische zorg. Of misschien past ambulante (niet plaatsgebonden) zorg wel beter bij je. Connection SGGZ is zo’n verslavingskliniek die je kan helpen. Zo bieden ze dagbehandeling aan, en hebben ze twee afkickklinieken, eentje in Meerlo en eentje in Zuid-Afrika.

Soorten verslaving

Connection SGGZ kan je helpen met het stoppen van verschillende soorten verslavingen. De verslavingskliniek specialiseert zich onder andere in drugsverslavingen, alcoholverslavingen, gokverslavingen en gameverslavingen.

              Stoppen met drugs, zoals cannabis, cocaïne, speed, ketamine en enkele anderen, kan heel moeilijk zijn. Het proces is een lang en moeilijk traject, omdat het afkickproces voor zowel lichamelijke als mentale klachten kan zorgen, ook wel ontwentelingsverschijnselen genoemd. Je lichaam is kan zich vrij snel herstellen van het afkicken, maar het is het mentale afkicken wat veel mensen onderschatten. Dit deelproces kan veel langer duren, omdat je jezelf moet gaan leren om anders te denken en alleen lukt je dat vaak niet. Professionele begeleiding is daarbij essentieel.

              Stoppen met alcohol kan net zo lastig zijn als afkicken van drugs. Doordat alcohol maatschappelijk breed geaccepteerd is, wordt nogal eens vergeten dat alcohol eigenlijk ook een vorm van drugs is. Omdat we er dus eigenlijk op dagelijkse basis mee onder onze neus worden gewreven, en menig mens raar opkijkt wanneer je vertelt dat je niet drinkt, wordt de druk om te drinken groter gemaakt, wat het stoppen met alcohol dus vermoeilijkt.

              Een verslavingskliniek kan daarin de uitkomst bieden: jezelf terugtrekken uit de maatschappij om je volledig te kunnen richten op je herstelproces.

Kostenplaatje

Aan verslavingszorg hangt, net zoals aan alle zorg in Nederland, een prijskaartje. Gelukkig wordt verslavingszorg vergoed vanuit de zorgverzekering onder de noemer Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg. Verder vraagt Connection SGGZ geen eigen bijdrage, omdat zij als geen ander weten hoe belangrijk professionele hulp is bij het afkicken van een verslaving. Aan verslavingszorg zitten dus voor jouzelf geen financiële kosten verbonden. Gelukkig maar, want het herstelproces zelf zal je namelijk al je doorzettingsvermogen en wilskracht kosten die je hebt. Zo kun je dus met een gerust hart al je aandacht op jezelf gaan richten bij een van de verslavingsklinieken van Connection SGGZ.

Kijk voor meer informatie over verslavingszorg op connection-sggz.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *