19 januari 2022

Waarom zijn er zoveel praktijken voor acupunctuur Alkmaar?

3 min read

Als je op internet zoekt naar acupunctuur Alkmaar dan kun je niet geloven hoeveel praktijken er zijn. Je zou van Amsterdam of een andere grote stad dit verwachten, maar in Alkmaar heb je ook in bijna iedere wijk een praktijk voor acupunctuur zitten. Hoewel zoveel keus misschien overbodig lijkt, is het tegendeel waar. Want zo breed als het aantal klachten is waarvoor acupunctuur een oplossing is, zoveel verschillende behandelingen heb je ook. Dit artikel vormt een goede kennismaking met acupunctuur en vertelt je meer over de verschillende vormen van acupunctuur. Acupunctuur Alkmaar wordt hierbij als voorbeeld genomen.

Voor welke klachten kun je op zoek gaan naar acupunctuur Alkmaar?

In de reguliere gezondheidszorg kijkt men altijd naar de klacht en gaat daar een oplossing voor zoeken. In de Oosterse geneeswijze wordt lichaam en geest als een weegschaal gezien, die in balans moet zijn. Verstoringen in deze balans kunnen zich uiten in klachten van zowel geestelijke als lichamelijke aard. Misschien ben jij op zoek naar acupunctuur Alkmaar voor een verslaving aan roken, terwijl een dame in een wijk verderop acupunctuur Alkmaar zoekt omdat het haar en haar partner maar niet lukt om zwanger te worden. Twee totaal andere klachten, echter een acupuncturist kan bij beide helpen. De aanpak is echter anders.

Oor acupunctuur tegen roken

Wanneer je een verslaving hebt, kan dit je leven verstoren. Sommige verslavingen hebben invloed op je lichaam, zoals roken, drinken of drugs en andere op je sociale leven. Hoeveel relaties zijn niet kapot gegaan door mensen die niet met elkaar connecten, maar alleen achter beeldschermen zitten? Wanneer je merkt dat je een verslaving hebt, dan wil je er vaak vanaf. Maar zo moeilijk als je denkt dat het is, hoeft het niet te zijn. Zoek eens naar acupunctuur Alkmaar voor roken of een andere verslaving. Dit type acupunctuur plaatst vaak voor een aantal weken twee kleine naaldjes in het oor, dit onderdrukt de verslaving waarna je er permanent vanaf bent.

Acupunctuur om zwanger te worden

In de Chinese geneeskunde gaat men uit van het principe dat je pas kunt zaaien als de grond er klaar voor is, dit komt tot uiting in de behandeling voor zwangerschap bij een praktijk voor acupunctuur Alkmaar. Hoewel je van de behandeling zelf uiteraard niet zwanger zal worden, stelt de behandeling alles in staat om de omstandigheden waarin je zwanger wordt te optimaliseren. Denk aan de menstruatiecyclus, baarmoeder en eisprong. Ook voor de man kan acupunctuur helpen de kwaliteit van het zaad te verbeteren. Bij moeite om zwanger te worden, kan zoeken naar een acupuncturist zeker helpen. Ook als je een IVF of andere behandeling overweegt, werkt dit ondersteunend.

Blokkades oplossen en energietekorten in kaart brengen

Hoewel het als magie klinkt, is acupunctuur een kunde. Net als dat een chirurg weet wat hij doet, handelt een acupuncturist vanuit kennis. Je kunt best wat zoekwerk doen om de beste arts voor acupunctuur Alkmaar te vinden. Vrijblijvend op gesprek gaan kan bij de meeste praktijken. Je kunt dan ook vragen hoe de behandeling voor jouw specifieke klachten eruit zal zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *