knieprothese
Gezondheid

Wat is een knieprothese?

Voor ieder mens is gezondheid van groot belang. Zowel de mentale als fysieke gezondheid. Een goede gezondheid zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en gelukkig bent. Daarentegen kan een slechte gezondheid voor ongeluk zorgen. Het is dus belangrijk om te beseffen dat je tevreden moet zijn als je niets mankeert, zeker als je al op leeftijd bent. Een veelvoorkomend probleem bij oudere mensen is een versleten knie. Echter kan een versleten knie goed behandeld worden, dit kan door middel van een knieprothese.  

Gewricht

Hoe ontstaat een versleten knie?

Het kniegewricht is een van de belangrijkste gewrichten in het menselijke lichaam. Tevens ook het grootste gewricht. Dit gewricht wordt gebruikt bij een groot deel van de dagelijkse beweging. Het is dus erg vervelend als je last hebt van je knie. Een oorzaak van deze klacht, kan een versleten knie zijn. Een versleten knie ontstaat door slijtage. Slijtage van het het kraakbeen. Kraakbeen is een reserve laagje en voorkomt acute pijn. Echter ontstaat deze slijtage niet in een keer, dit gebeurt in de loop der jaren. 

Pijn

Wat is een knieprothese?

Om het kniegewricht te repareren kun je een knieprothese aanbrengen. Een knieprothese is een soort implantaat. Dit type implantaat kan worden gebruikt om het gehele gewricht te vervangen. Daarnaast is het mogelijk om een gedeelte van het gewricht vervangen. Het type prothese is echter erg afhankelijk van meerdere factoren, namelijk je leeftijd en het soort aandoening.