19 januari 2022

Wat maakt omega 3 visolie zo interessant om te gebruiken?

3 min read

Er wordt reeds zeer lange tijd naar omega 3 visolie verwezen als zijnde niets meer of minder dan een absoluut wondermiddel. In het bijzonder de aanwezige vetzuren EPA en DHA zorgen ervoor dat visolie zo gezond is. Voor deze vetzuren geldt namelijk dat ze er in de praktijk bekend om staan een significante bijdrage te leveren aan onze gezondheid. Bijgevolg kunnen ze ook niet ontbreken bij het volgen van een gezond en evenwichtig dieet. Voor de omega 3-vetzuren genaamd EPA en DHA geldt dat ze teruggevonden kunnen worden in verschillende vissoorten. Het gaat hierbij dan concreet om bijvoorbeeld haring en makreel, maar ook om zalm en tonijn, sardines, etc. Wil jij graag meer te weten komen over visolie en dan vooral over haar gunstige effecten? Lees dan vooral snel verder!

Welke invloed heeft omega 3 visolie op onze hersenen? 

In eerste instantie kunnen we even kijken naar de invloed die omega 3 visolie heeft op onze hersenen. Een eerste gunstige eigenschap is namelijk terug te vinden in het feit dat deze olie een positieve bijdrage zou leveren aan het functioneren van onze hersenen. In het bijzonder voor het DHA omega 3 vetzuur zou gelden dat ze er bijvoorbeeld in slaagt om: 

  • Het concentratievermogen te verbeteren; 
  • De focus te verhogen; 

Het is zo dat er niet zomaar van mag worden uitgegaan dat enkel en alleen volwassenen gebaat zijn bij het gebruik van visolie. In de praktijk geldt zelfs dat ook kinderen er zeer gunstige voordelen door kunnen ervaren. Zo hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat omega 3-vetzuren in de praktijk de groei van de hersenen kunnen bevorderen. Dit zorgt ervoor dat ook het geheugen van kinderen er een structurele meerwaarde door kan ervaren.

Een zege voor de gezondheid van je hart? 

Naast bovenstaande kan er eveneens worden geconcludeerd dat omega 3 visolie over een positieve uitwerking beschikt op niet alleen ons hart, maar ook op onze bloedvaten. In het bijzonder voor onze cholesterol geldt dat ze op een zeer positieve manier wordt beïnvloed. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat omega 3 bijdraagt aan een toename van de goede HDL cholesterol. Bovendien wordt ook de slechte LDL cholesterol verminderd. Op deze manier wordt er in de praktijk voor gezorgd dat visolie een concrete, positieve bijdrage kan leveren aan de gezondheid van niet alleen ons hart, maar ook onze bloedvaten. Ook dit is uiteraard een zeer belangrijk voordeel. 

Zorgt omega 3 visolie ook voor mentale voordelen? 

Niet alleen op fysiek vlak zou omega 3 visolie erin slagen om een niet onbelangrijke meerwaarde te creëren. Dat geldt ook voor het mentale gebied. Zou zouden DHA omega 3-vetzuren bijvoorbeeld de hersenen helpen om zich te beschermen tegen stemmingswisselingen. Op deze manier zou ze ook preventief kunnen werken tegen bijvoorbeeld het ontwikkelen van een depressie. Voor de DHA omega 3-vetzuren geldt bovendien eveneens dat ze helpen om het leervermogen te verbeteren en bovendien hebben ze ook een positieve invloed op niet alleen je stemming, maar ook op je gedrag. In ieder geval mag het duidelijk zijn, er zijn in de praktijk ongelofelijk veel gunstige effecten toe te schrijven aan het gebruik van omega 3 visolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *