19 januari 2022

Wat te verwachten bij het herstellen van een operatie

2 min read

Health visitor and a senior woman during home visit. A nurse talking to an elderly woman.

Herstellen van een operatie is sterk afhankelijk van het type operatie dat u zal hebben. Een poliklinische procedure, zoals handchirurgie, zal een veel andere herstelperiode hebben dan een invasieve intramurale procedure zoals hart bypass chirurgie. Laten we ons richten op herstel van een intramurale procedure.

Herstel van anesthesie

U kunt een paar uur in de post-anesthesie een zorgeenheid nodig hebben totdat de anesthesie verdwijnt. Tijdens de meeste herstel periodes, zal de patiënt wakker worden, adem halen op zijn eigen kracht, terwijl nauwlettend wordt gecontroleerd op eventuele complicaties van de operatie.

De postoperatieve verpleegkundige zal uw toestand controleren, zodat de juiste behandeling kan worden geleverd als er bijwerkingen optreden.

Health visitor and a senior woman during home visit. A nurse or a doctor examining a woman.

Zodra de verdoving is uitgewerkt, begint de zaak van het herstellen echt. Patiënten die fysiek in staat zijn om te lopen of zitten op de rand van het bed zal worden verwacht dit te doen zodra ze in staat zijn. Deze activiteit is essentieel om complicaties te voorkomen, waaronder diepe veneuze trombose.

Pijnbestrijding

Pijnbestrijding gedurende deze tijd is essentieel, omdat beweging een toename van het pijnniveau kan veroorzaken. Pijnvrij zijn is geen redelijke verwachting, dus pijn moet worden gecontroleerd om beweging, hoesten en slapen mogelijk te maken. Een dramatische toename van pijn zonder aanwijsbare reden moet worden gemeld aan het ziekenhuispersoneel.

Niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID’s) zoals Advil (ibuprofen) en paracetamol kunnen alleen worden gebruikt voor milde tot matige pijn. Voor matige tot ernstige pijn worden vaker zwaardere pijnstillers gekozen in combinatie met andere medicijnen.

Nadat u uit het ziekenhuis bent ontslagen is het ook mogelijk om, in plaats van naar huis te gaan, naar een van de vele zorghotels te gaan. In een zorghotel wordt u verzorgd na uw operatie en zet u de herstelperiode onder toezicht voort. Bij Zorghotel De Kim doet u dit bijvoorbeeld aan een zorghotel aan zee. Hierdoor heeft u ook een mooi uitzicht tijdens de herstelperiode en kunt u een mooie wandeling maken wat uw herstel versneld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *