Geen categorie

Woonzorg: essentieel gedurende de laatste levensfase

Iedereen komt op een gegeven moment aan in zijn of haar laatste levensfase. In deze laatste fase zijn we vaak meer zorg benodigd dan normaal, zowel lichamelijk als psychisch. Het liefst helpen we als familie, vrienden en dierbaren hier zelf zo lang mogelijk bij. Maar helaas, in de werkelijkheid, is dit niet altijd mogelijk. Veel mensen hebben een (fulltime) baan en/of kinderen en dit is vaak niet eeuwig allemaal te combineren. Woonzorg voor jouw dierbare(n) kan dan de uitkomst bieden. In een woonzorg locatie kan jouw dierbare in alle rust en waardigheid de laatste levensfase afsluiten.

24-uurszorg in een woonlocatie

Bij mensen met lichamelijke en/of psychische klachten kan het erg prettig zijn om de zekerheid te hebben van 24-uurszorg. Wanneer iemand nog thuis woont is dit simpelweg niet te doen. We werken dan vaak met apparatuur die een signaal verstuurd in nood. Echter duurt het natuurlijk altijd even voor iemand op locatie is, en dan moet maar net de juiste zorg direct gekomen zijn. Een woonzorg locatie met 24-uurszorg biedt jouw dierbare de zekerheid dat er altijd professionele zorg aanwezig is wanneer hij of zij dit nodig heeft. Dit biedt ook weer enige vorm van rust en gemak met zich mee.

Een woonzorg locatie, net als thuis

Tegenwoordig zijn woonzorg locaties lang niet meer wat ze waren. Vroeger stonden ze altijd bekend als een grauwe en onplezierige omgeving waar men weinig aandacht kreeg. Dit alles is in de laatste jaren enorm omgeslagen. De woonzorg locaties van ZorgAccent bijvoorbeeld hebben dit ook gedaan en zijn gaan werken vanuit een nieuw uitgangspunt; net als thuis. De bewoner is zelf zo veel mogelijk in controle. Zo bepaalt hij of zij zelf hoe laat die opstaat, wat en hoe laat ze eten en hoe ze de dag willen spenderen. Alleen zo kan je de laatste fase in alle rust en met zo veel mogelijk plezier afsluiten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *